100 jaar

Kon Karabijnschuttersgilde

St. Antonius Geenhout Paal

100 Jarig bestaan

Boek 100 jaar KSAGP


Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan werd er een boek uitgegeven. Dit boek is nog steeds verkrijgbaar voor € 20,00 en kan besteld worden bij één van de bestuursleden.

Het boek, 116 bladzijden tellend, bevat heel wat informatie over het gehucht "Geenhout", de patroonheilige "St. Antonius" en de geschiedenis van de gilde. De vele foto's van vroeger en nu maken dat het een aangenaam werkstuk is om te lezen.


Viering 100 jaar bestaan


Op vrijdag 6 mei 2011 waren alle gilden van Limburg en meerdere andere verenigingen van Beringen evenals schepencollege en bestuur cultuurraad uitgenodigd om samen met de gildebroeders te vieren.

Eerst werden de gildebroeders in de verf gezet.

Nadien stroomden de genodigden toe en na de vele speeches van de diverse afgevaardigden werd er menig glas geheven en de hapjes met veel smaak verorberd.

Op zaterdag was er een vriendenschieting en op zondag een verbondsschieting.

er was eveneens een prachtige tentoonstelling opgezet over het schuttersleven in Geenhout dat gedurende het hele weekend te bewonderen was.

  1. Op 21 mei 2011 werd er ook een mis opgedragen voor de gilde. Het misboekje werd door ons samen met diaken Louis Vanlommel opgesteld. De gildeleden waren talrijk opgekomen evenals de vele parochianen om deze prachtige viering mee te beleven.Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse